Скандална гледка в Северна Македония! Голо техно парти в църквата Свети

...
Скандална гледка в Северна Македония! Голо техно парти в църквата Свети
Коментари Харесай

Скандал в РСМ! Голо техно парти в православен храм

Скандална панорама в Северна Македония! Голо техно празненство в църквата " Свети Илия " в Дойран, Северна Македония. Случката се разиграва през миналата събота, написа lentata.com.

Гледайте видеото.

„ Свети Илия “ е възрожденска православна черква в град Дойран, Северна Македония. Църквата е построена в 1848 година с доброволни дарения на дойранчани от мияшкия занаятчия Георги Новаков Джонгар. Построена е на висок рид над Дойранското езеро. Църквата е катедрала на Поленинската епархия. Иконостасът е бил дело на видния резбар Димитър Станишев. След основаването на Българската екзархия в 1870 година, българите в Дойран стартират да се пробват да си върнат катедралата от малцинството гъркомани в града. Подемат акция за събиране на подписи на българите за доказване, че те са болшинство с над две трети повече от патриаршистите гъркомани и сърбомани, и според Закона за противоречивите черкви и учебни заведения би трябвало да получат църквата.

Така през февруари 1911 година българите получават противоречивата черква, което я трансформира в исторически знак и доказателство за българския етнически темперамент на Дойран и цялата област. Не излиза наяве дали това е претекстът зад дейностите на македонците, позволили си същата тази черква да бъде осквернена, или е най-обикновен признак на продължаващата дехристиянизация на модерния свят, с всички произточащи от това гнусни признаци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР